Thursday, 27 September 2012

Lppkn shah alam

Assalamualaikum,
Just want to share my experience..
Smlm (26/9/2012) aq n hubby pegi ke LPPKN kat sek 16 shah alam..Mula2 smpai tu mcm pelik je..sbb xde org langsung..nurse nye pun x nmpak..tgu dlm 5 mnit..bru nmpak nurse..baik nurse tu..mcm mak2 kita plak..then dia pgil kami utk ambil segala detail la..isi2 borg..cek berat n ketinggian..as per expected..nurse tu ckp bmi aq x ckup..bru 17..yg ideal 19..so dia suh tmbahkan berat lg la kan..
Then dia tanya serba sdikit la ttg life kita..pas dah selesai sume..kenala bayar..bayaran utk pendaftaran RM50.00..pastu dia suh aq n hsbnd pegi cek le pape yg ptut..yg wife kna cek darah..hari ke 2-5 period..kebetulan masa tu aq bru hr ke 4..so bole trus cek drah la..klau x kna tgu next period..yg husbnd kna cek sperm..
tp checkup bkan kat ctu..sbb dia mmg xde buat..aq di suruh buat di Clinipath (Malaysia) s/b (klang)..xde la jauh mana..kire ok la..
smpai kat clinipath tu pun x rmai org..smpai 2 je trus diorg amik darah..bayaran RM45.50...result x dpt hr tu..nnt dia akan antar trus ke lppkn..tp husbnd sabtu ni bru nk g cek..
Nurse tu ada pesan..kalau ada wife or hsbnd kerja gov..bole la smpan resit2 tu nnt bole claim blik..kira ok le tu..my hsbnd keje gov..
Miggu depan (2/10/2012) nak kna g wat hsg..hsg kena wat hari ke 10 drpd first period..aq dh set appointmnt kat kpj..lppkn yg suggestkan..seram plak rasanya..huhuhu..harap2 x skit sgt la..
sbb byk baca kat blog2..ada yg skit sgt..ad yg x skit...
nnt hri ke 21-24 (13/10-16/10) yg wife kna g cek darah lg..yg ni utk cek hormon progestrone.. 
18/10/2012 appointment dgn dr incharge..dr Ismail Tambi..hopefully sume berjln lancar..amin..

OK LA..nnt dh lepas hsg tu aq info blik kat cni..

No comments:

Post a Comment